Leefstijlcoaching

Met een goede leefstijl bouw je reserves op, een buffer waarmee je tegenvallers in het leven beter aan kan.

Bij leefstijlcoaching kan je denken aan traject waarbij alle facetten van leefstijl aan de orde komen die voor jou van belang zijn.

visitekaartje brochure meer natuur gezondheid

Waar denk jij aan bij leefstijl?

Wat is jouw leefstijl nu, wat gaat er goed en wat kan er beter? En hoe vlieg je dat aan? Samen overleggen we wat voor jou geschikte aanpak is en gaan er samen mee aan de slag.

Wanneer leefstijlcoaching?

  • Bij overgewicht
  • Niet lekker in je vel zitten. Denk aan onrust, spanning, gejaagd of somber zijn, niet kunnen genieten van zaken waar u vroeger wel van genoot.
  • Vermoeidheid
  • Beweegarmoede
  • Slechte conditie
  • Slechte weerstand

Goede leefstijl helpt

Een goede leefstijl kan je helpen met een gezond gewicht te krijgen, meer rust in lichaam en geest, beter slapen, je medicatie te verminderen, gezonder en fitter voelen en zo een prettiger gezelschap te zijn.

iPH - Gespreksinstrument 2.0 Spinnenweb

Positieve Gezondheid

Bij de leefstijl coaching kunnen we gebruik maken van het concept Positieve Gezondheid. Lees meer: Wat is het? – Institute for Positive Health (iph.nl).

Het verschil tussen voornemens en realiteit heet actie.

anoniem

Trajecten

Zelf doen

Dit is een traject van 24 weken met een intake, 3 gesprekken van een uur verdeeld over 2 maanden, een tussentijdse evaluatie in de 4de maand en een eindgesprek in maand 6. Je gaat zelf aan de gang met wat er bij jou uit de bus komt wat beter kan.

Samen doen

Dit is een traject van een jaar. We houden een intake en we hebben 3 gesprekken verdeeld over 2 maanden. Daarbij ben ik een stok achter de deur bij het sporten/bewegen; aan de gang!!

In de eerste 10 weken, begeleid ik je wekelijks hiermee (groepstraining of personal training) en overleggen we een schema voor de rest van de week. In de 4de en 9de maand hebben we een tussentijdse evaluatie. We sluiten af met een eindgesprek in maand 12.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Dit is een traject waar ik u zie bij de fysiotherapie praktijk in Sleen. De interventie wordt gegeven door meerdere professionals, duurt twee jaar en wordt uitgevoerd in een groep middels groepsgesprekken, samen sporten en bewegen. Daarnaast zijn er individuele gesprekken met een diëtist en de leefstijlcoach. Het traject wordt vergoed in de basisverzekering en is bedoeld voor mensen met overgewicht. Een verwijzing van de huisarts is noodzakelijk. Lees meer Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) | RIVM.